Volledig scherm
Jolanda Lichtenberg is een petitie begonnen om de Dierenambulance ook in Vlissingen te laten (blijven) rijden. © Lex De Meester

Petitie om Dierenambulance in Vlissingen te laten blijven rijden

VLISSINGEN - Jolanda Lichtenberg is een petitie begonnen om het Vlissingse gemeentebestuur te bewegen de Dierenambulance niet uit Vlissingen weg te jagen.

Mensen die het met de oprichter van de Dierenvoedselbank Walcheren eens zijn, kunnen tekenen via deze site.  Aan het eind van de zaterdagavond hadden 389 sympathisanten dat gedaan. Lichtenberg schrok enkele dagen geleden van het bericht dat medewerkers van de Dierenambulance met ingang van 1 september niet meer opdraven om gewonde, zieke of verdwaalde dieren op te pikken.

Naar asiel brengen

De Dierenbescherming heeft daartoe besloten, omdat Vlissingen weigert met een bijdrage voor inzet van de Dierenambulance over de brug te komen. Het in stand houden van een ziekenwagen voor dieren hoort niet tot het gemeentelijke takenpakket, meldde het Vlissingse college vorig jaar al.

Mensen die een ziek of gewond dier aantreffen, zijn verplicht om het beest naar het dierenasiel te brengen, legde wethouder Els Verhage vorige week tijdens een commissievergadering nog eens uit. Net als een aantal raadsleden vorige week verwacht Lichtenberg dat het wegblijven van de Dierenambulance er toe leidt dat politie en brandweer vaker te hulp worden geroepen.

Schaap

,,Een dier met een slagaderlijke bloeding zet je niet zo snel achter in je wagen. Veel angstige en lijdende dieren laten zich ook niet zo makkelijk oppakken en vervoeren. En wat doe je met een schaap dat vastzit in het prikkeldraad?”, vraagt de dierenliefhebber zich af.

Lichtenberg zou een vertegenwoordiger van het college het liefst bedelven onder een berg met duizenden handtekeningen. ,,Maar ik heb de petitie dit weekeind pas uitgezet, terwijl de laatste raadsvergadering vóór de zomer komende donderdag al is. Als ik tot na het reces wacht, is de Dierenambulance al bijna gestopt. Dus vraag ik na het weekeind of ik de handtekeningen toch snel - eventueel bij aanvang van de raadsvergadering - mag aanbieden.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement