Peperdure auto's blinken op de boulevard van Vlissingen voor Runball Rally

VIDEOVLISSINGEN - Alsof ze al niet schitterend genoeg zijn van zichzelf, liet de zon ze zondagochtend extra glanzen. Tientallen bolides stonden bij de boulevard van Vlissingen, klaar voor hun autorally naar Zuid-Spanje.

De zesde editie van de Runball Rally vertrok voor het eerst uit Nederland en Vlissingen kreeg de eer. De Zeeuwse hotel- en restaurantketen Amadore ontving de auto’s in oktober vorig jaar voor een eendaagse tour en nodigde hen opnieuw uit voor de start van de grote rally.

,,Het is de tweede keer dat we meedoen”, vertelt Davy Halans (33) uit Kontich, vlakbij Amtwerpen. Hij vormt met broer Yoni (27) het team Barbershop Who’s Next. ,,Ja ik ben barbier en zo heet mijjn zaak in Kontich”, knikt Davy. Hij heeft zijn BMW X5 (drie liter, diesel, 340 pk) speciaal voor de rally een nieuwe wrap gegeven. ,,Je moet toch opvallen tussen de Ferrari’s.”

De broers zijn zondagochtend ‘op het gemakje’ naar Vlissingen gereden. Zegt Davy met een grijns. ,,Ja, met 200 per uur.”

Ondanks de vele paardenkrachten die onder de motorkappen verstopt zitten, zullen de auto’s zeker niet allemaal op volle kracht naar het zuiden scheuren. De Runball Rally is geen wedstrijd maar een toertocht door zeven landen, met als eindpunt Marbella. Daar worden ze - na een omweg door Zwitserland, Italië en Frankrijk - op 15 juni verwacht.

,,Da’s een dikke week, dat wordt flink doorrijden. Maar we doen het ook wel rustig aan hoor”, zegt Davy Halans. ,,We kunnen ons niet veel boetes permitteren. En vorig jaar hebben we ook af en toe gestopt bij ee m strandje voor een frisse duik. Het wordt een echte road trip.”

Vorig jaar wonnen Davy en Yoni de prijs voor het tofste team. Omdat ze overal aan meededen en gezellig waren. Davy glimlacht: ,,We zijn gewoon onszelf gebleven, da’s altijd het beste.”

Volledig scherm
Broers Yoni (links) en Davy Halans van het team Barbershop Who's Next doen voor de tweede keer mee dit jaar. © Maurits Sep
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement