Volledig scherm
PEER presenteerde hun nieuwe EP © Maurits Sep

PEER knalt en verrast tijdens presentatie EP in Middelburg

Middelburg - PEER heeft zaterdagavond in poppodium De Spot in Middelburg haar eerste EP gepresenteerd: Mad for it! De Middelburgse band gaf een superstrak en energiek optreden. Vandaag treedt PEER twee keer op: eerst op Dijkrock in Rilland en daarna in Café Wilhelmina in Eindhoven.

De EP kwam uit op vrijdag 7 april. Het optreden in De Spot was de start van een tournee die PEER onder meer naar Liverpool brengt, waar het viertal in de beroemde Cavern Club (bakermat van The Beatles) mag optreden tijdens het festival International Pop Overthrow, dat veelbelovende bands en muzikanten van over de hele wereld een kans geeft.

Maar eerst treedt PEER de komende weken nog twee keer op als support act van Racoon, én twee kaar als voorprogramma van Bløf. En weer in thuisstad Middelburg tijdens Koningsdag op de Markt. Het completeprogramma staat op www.peerofficial.com

,,Het is fantastisch dat we het eerste concert van onze tour hier in De Spot kunnen geven'', zei zanger/gitarist Gijs Teuwsen. Hij bedankte alle mensen die via crowdfunding het uitbrengen van de EP mogelijk hebben gemaakt.

Behalve in woorden gaf PEER vooral een bedankje in muziek. Het optreden knalde vanaf de eerste tot de laatste minuut. Hoewel de band halverwege de show op bijzondere wijze een rustmoment inbouwde: onverwacht en tot verbazing van het publiek ging het gordijn half dicht. Pauze? Nee. Teuwsen en gitarist Jesper de Jonge doken ineens met akoestische gitaren op tussen de toeschouwers en speelden onversterkt een liedje. Een mooie verrassing die aangaf dat de jonge band al goed weet hoe ze het publiek kan bespelen en een show kan opbouwen.