Zeeland Houdt van Schaatsen probeert met corona-aanpassingen van het oorspronkelijke plan, toch een ijsbaan te openen op de Markt in Middelburg. De illustratie - een knipoog naar de strips van Asterix - is getekend door Jos de Waal.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeeland Houdt van Schaatsen probeert met corona-aanpassingen van het oorspronkelijke plan, toch een ijsbaan te openen op de Markt in Middelburg. De illustratie - een knipoog naar de strips van Asterix - is getekend door Jos de Waal. © Jos de Waal

Patrick voelt zich net Asterix, vechten tegen corona om een ijsbaan te mogen zetten

MIDDELBURG - Uit alle macht probeert Patrick Gabriëlse het bijna onmogelijke, toch nog mogelijk te maken: deze winter een ijsbaan op de Markt van Middelburg. Met een knipoog naar de strips van Asterix, waarin een klein dorpje Galliërs zich verzet tegen de Romeinse overmacht, bindt Gabriëlse de strijd aan met de allesoverheersende coronacrisis.

 1. Vlissingse afvalcontainers gaan op slot nu de Middelburgers moeten betalen voor storting

  Vlissingse afvalcon­tai­ners gaan op slot nu de Middelbur­gers moeten betalen voor storting

  VLISSINGEN - De Vlissingse afvalinzamelcontainers gaan in het komende jaar op slot. Alleen inwoners met een persoonlijke toegangspas kunnen er dan nog rommel in kwijt. Restafval mag maar één keer per dag gestort worden. De containers in Oost-Souburg en Ritthem gaan het eerst op slot. Om afvaltoerisme uit Middelburg, waar nu per leging van de restafvalbak betaald moet worden, tegen te gaan.
 1. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak

 2. Met krachttraining is Daniëlle haar reuma de baas
  Play

  Met krachttrai­ning is Daniëlle haar reuma de baas