Volledig scherm
Muziekfestival Hrieps. © Ruben Oreel

Overval Hrieps: Goese (20) die auto uitleende is geen verdachte meer

MIDDELBURG – Een 20-jarige vrouw uit Goes wordt niet langer vervolgd voor mogelijke betrokkenheid bij de overval na muziekfestival Hrieps. Het Openbaar Ministerie denkt niet te kunnen bewijzen dat de vrouw wist dat haar auto bij de roof zou worden gebruikt en heeft de zaak geseponeerd.

De vrouw werd op 23 juli aangehouden en op 18 september vrijgelaten. Ze werd daarna nog wel gezien als verdachte. Het Openbaar Ministerie linkt de auto van de vrouw aan de woningoverval, die in mei vorig jaar in Grijpskerke werd gepleegd. Drie gemaskerde mannen namen toen de dagopbrengst van Hrieps mee: 500.000 euro aan contant geld. De witte auto van de vrouw en een andere grijze auto zijn voor en na de roof door bewakingscamera’s in de omgeving gefilmd. 

Tijdens verhoren verklaarde de vrouw dat ze haar auto had uitgeleend aan de 24-jarige Vlissinger J.D. Die werd op 1 augustus aangehouden en zit, net als vier andere verdachten, achter de tralies. De vijf mannen worden als hoofdverdachten gezien. De Goese vrouw zou 200 euro hebben ontvangen voor het uitlenen van de wagen. 

Nu de Goese vrouw geen verdachte meer is, staat het aantal personen dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op elf. 

Lees alles over de overval na Hrieps in ons dossier.