Volledig scherm
© René Hoonkorts

Overeenkomst woningen nieuwe Vlissingse wijk Claverveld

VLISSINGEN - De bouw van woningen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld komt in zicht. Burgemeester Bas van den Tillaar en directeuren Gino van Driessche van AM Zeeland en John Priem van Zeeland Wonen ondertekenden woensdag een overeenkomst voor de bouw van 58 woningen in de eerste fase.

Beide projectontwikkelaars hopen eind van dit jaar te beginnen met de bouw van diverse woningtypen: ruime twee-onder-een-kappers, levensbestendige bungalows met één bouwlaag en grote eengezinswoningen. De gemeente geeft achttien vrije kavels uit, percelen waar 'mensen zelf hun droomhuis kunnen bouwen'. 

Claverveld, waar in drie fasen ruim honderdvijftig woningen worden gebouwd, krijgt de groene uitstraling die past bij de noordelijke stadsrand. Groen, met brede lanen en mooie watergangen. De architectuur van de huizen moet een 'frisse vertaling van de landelijke Walcherse stijl' zijn. Duurzaamheid is in het huidige tijdsgewricht ook van levensbelang; de te bouwen huizen zijn dus gasloos.

Beide projectontwikkelaars willen voor de zomer met de verkoop van huizen beginnen. Meer dan driehonderd belangstellenden schreven zich al in  via de site www.claverveld.nl De ontwikkelaars zijn verheugd dat onder de belangstellenden niet alleen veel 55-plussers zijn, maar ook veel gezinnen met jonge en gezinnen met oudere kinderen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement