Ouderen Nieuw- en Sint Joosland zijn in hun sas met nieuwe soos

VideoNIEUW- EN SINT JOOSLAND - De ouderen in Nieuw- en Sint Joosland hebben een nieuwe soos. Ze hadden een ruimte bij basisschool De Lonneboot maar daar moesten ze uit omdat de school hard is gegroeid door de komst van kinderen uit de Middelburgse wijk Mortiere.

In de speeltuin achter de school is een nieuw gebouwtje gezet waarin ouderen kunnen knutselen, biljarten en spelletjes doen. Er zit ook een kleine bibliotheek in. Bovendien gaat de speeltuinvereniging ervan gebruik maken. Die had een sterk verouderd gebouw en dat is nu vervangen.

Lint

Wethouder Johan Aalberts van Middelburg opende dinsdag het gebouw van vereniging De Springplank. Hij kreeg hulp van Arie de Putter, Lenie van Eennennaam en de 8-jarige Rebecca Keijzer. Aalberts zetten Rebecca op zijn schouders om het naambord op het gebouw te onthullen. Gezamenlijk knipten ze ook een lint door.

Nieuw- en Sint Joosland voert momenteel een felle strijd tegen de gemeente on de aanleg van een bedrijventerrein naast het dorp tegen te houden. ,,Maar als het goed gaat, zeggen we het ook'', reageerde Krina de Visser van de dorpsvereniging. ,,En dit gebouw is echt geweldig. Als je hier niet blij mee bent, dan weet ik het niet meer.''

Volledig scherm
© Maurits Sep
Volledig scherm
© Maurits Sep
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    Annetta werd aangeval­len door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    VLISSINGEN - Annetta Poppe heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier pitbullachtige honden op het strand van Zoutelande. De inwoonster van de gemeente Veere raakte maandagmiddag gewond, net als haar hond Mischa, na een aanval van vier levensgevaarlijke honden. In de aangifte, die in handen is van de PZC, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen door op het strand te gaan liggen.