Volledig scherm
De Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland © Luchtfoto Marcelle Davidse

Oude alternatieven voor Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland mogen opnieuw onderzocht

MIDDELBURG - De Trekdijk bij Nieuw- en Sint-Joosland hoeft niet per se een bedrijventerrein te worden. Andere mogelijkheden die vorig jaar niet onderzocht zijn omdat ze niet kansrijk werden geacht, worden nu weer onderzocht. Ook woningbouw of handhaving als akker horen daarbij. Dat zei wethouder Cees Lodder maandag in de commissie Ruimte in Middelburg. 

Het college wil een 'participatieteam’ laten onderzoeken welke alternatieven er mogelijk zijn. In dat team komen inwoners van het dorp en van de wijk Mortiere, en leden van de Middelburgse Bedrijvenclub. De groep moet op 1 september 2019 met adviezen komen. Het team krijgt 50.000 euro mee; daarmee kan het deskundigheid inkopen.

De uitlatingen van Lodder gaven commotie bij de commissie Ruimte van de gemeenteraad van Middelburg. De PvdA vond dat het besluit dat de gemeenteraad in januari nam, nog stond. Toen werd besloten dat de grond ingevuld moest worden als bedrijfsterrein. Omstandigheden zijn inmiddels veranderd, reageerde Lodder. ,,Ik denk dat er mogelijkheden zijn die toen niet onderzocht zijn. U kunt straks zelf oordelen of die toen wel een kans hadden moeten krijgen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement