Volledig scherm
PREMIUM
Oud-wethouder Jaap Melse: ,,Een ontlastend rapport is doodgezwegen door de gemeenteraad." © Lex De Meester

Oud-wethouder Jaap Melse ziet uitspraak van rechter als eerherstel: ‘Het recht zegeviert’

DOMBURG - Hij stapte anderhalf jaar geleden op, maar volgens de rechtbank is er geen bewijs dat hij vooringenomen handelde. Bij de Veerse oud-wethouder Jaap Melse strijden allerlei gevoelens nu om voorrang. Zijn belangrijkste conclusie: ‘Uiteindelijk zegeviert het recht.’

Melse (wethouder voor SGP/CU) werd verweten dat hij vooringenomen handelde toen hij toestemming gaf om het KPN-gebouw in Domburg om te vormen tot hotel. Volgens de Stichting Leefbaarheid Kom Domburg had hij zakelijke banden met de betrokken ondernemer en had hij daarom niet mee mogen beslissen.

Wat vindt u van de uitspraak van de rechtbank?

Jaap Melse: ,,Ik had niet verwacht dat de rechtbank zich hier nog over uit zou spreken. Ik ben mei 2018 opgestapt als wethouder omdat een integriteitsonderzoek door één bureau uitwees dat ik als wethouder niet had gehandeld zoals het een goed wethouder betaamt. Vanuit het college werd destijds druk op mij uitgeoefend om de eer aan mijzelf te houden, de schade te beperken en zelf op te stappen. Nu er na zo veel tijd zo’n uitspraak ligt overvalt me dat. Dan komen de emoties toch weer naar boven en besef je dat het recht uiteindelijk zegeviert.”

 1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
  PREMIUM

  ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

  DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”
 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.