Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

Oud-Souburger is elf jaar na veroordeling voor misbruik stiefdochter weer een vrij man

MIDDELBURG - Een oud-Souburger (48) is na elf jaar weer een vrij man.  De rechtbank in Middelburg verlengt zijn tbs-behandeling niet meer.  De man werd in 2008 onder meer veroordeeld voor stelselmatige mishandeling en seksueel misbruik van zijn stiefdochter.

De Souburger, die nu woonachtig is in Almere, werd in 2008 veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor het stelselmatig mishandelen en seksueel misbruiken van zijn stiefdochter, het eveneens mishandelen van zijn partner en het vervaardigen van (kinder)porno. De misdrijven vonden plaats van 2000 tot en met medio 2007.

Gruwelijk en vernederend

Zowel de toen zevenjarige stiefdochter als zijn partner werden dagelijks mishandeld. Drie keer per week, zeven jaar lang, misbruikte hij het meisje op de meest gruwelijke en vernederende manieren. Als hem tijdens het misbruik iets niet beviel werd het kind letterlijk het bed uit getrapt en gedwongen op haar knieën op de grond te zitten.

De laatste twee jaar werd ook zijn partner gedwongen aan zijn uitspattingen deel te nemen en alleen of samen met hem het meisje seksueel te misbruiken. Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek heeft de man tijdens zijn behandeling aan alles meegewerkt; hij kreeg complimenten voor zijn coöperatieve houding.

De officier van justitie eiste dat de tbs van de 47-jarige man met een jaar zou worden verlengd. De rechtbank oordeelde dus anders.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement