Volledig scherm
Gemeentehuis Vlissingen © Eldridge Pentury

Oud-gemeentesecretaris Vlissingen zette ambtenaren onder druk om cursus Avatar te volgen

VLISSINGEN - Ambtenaren van de gemeente Vlissingen zijn door oud-gemeentesecretaris Dorthe Schipperheijn onder druk gezet om cursussen te volgen bij Avatar, een beweging die lijkt op Scientology Kerk. In één geval is zij daarin geslaagd. De cursus is betaald met geld van de gemeente.

Dat schrijft NRC. Vlissingen gaat het artikel bestuderen om te bepalen of meer onderzoek nodig is. Schipperheijn moest in 2008 vertrekken. Vakbonden en ondernemingsraad zegden het vertrouwen in haar op. De PZC meldde toen al dat haar betrokkenheid bij Avatar daarbij een rol speelde.

Volgens NRC is Schipperheijn een hooggeplaatste Avatar 'wizard' en heeft zij een bureau dat Avatar-cursussen verkoopt. 'Per e-mail ontkent ze ambtenaren onder druk gezet te hebben of te hebben doorgestuurd naar Avatar', schrijft de krant.

Voormalig hoofd bestuurszaken Jac 't Hart van Vlissingen zegt echter in NRC: ,,Tijdens mijn functioneringsgesprek zei ze dat ik een Avatar-cursus moest doen. Dat zou goed zijn voor mijn carrière. De gemeente betaalde de kosten, enkele duizenden euro’s. Ze had me al opgegeven en ik kreeg alle gegevens van haar.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.