Volledig scherm
Bestuurslid Johan Cevaal van Oranje Boven en zoon Ronny hingen tijdens een vorige editie van Koningsdag oranjeversierselen op in Ritthem. © Ruben Oreel

Oranjevereniging Ritthem vreest voor laatste Koningsdagviering

RITTHEM - Oranjevereniging Oranje Boven vreest dat Ritthem dit jaar voor het laatst uitgebreid Koningsdag viert. Het bestuur wil er alles aan doen om dat doemscenario te voorkomen, maar dreigt ten onder te gaan aan gebrek aan menskracht.

Scheidend voorzitter Peter Osté is teleurgesteld dat, ondanks een huis-aan-huis-oproep, geen dorpeling zich heeft gemeld om de oranjevereniging te versterken. ,,Dit jaar vieren we zeker nog feest op Koningsdag. Oranje Boven wil de komende jaren graag door, maar weet nog niet of dat lukt omdat enkele bestuursleden vertrekken.” Osté stelt mensen die een te grote tijdsbelasting vrezen gerust. ,,We vergaderen een keer of acht per jaar en zijn de hele Koningsdag in touw. En we versieren het dorp op een ochtend en zijn weer een paar uur bezig met opruimen. Met een paar andere activiteiten er bij ben je misschien veertig uur per jaar kwijt.” 

Osté en secretaris Rob de Pagter, die nog wel tot Koningsdag in functie blijft, treden af, evenals een bestuurslid. Met nieuweling Jelle Meijer zijn er weer vijf bestuursleden, maar een nieuwe voorzitter en secretaris zijn dringend gewenst, betoogt Osté.

Volledig scherm
In een vooruitstrevend dorp als Ritthem liet de oranjevereniging twee jaar geleden al duiven los in plaats van ballonnen op Koningsdag. © Ab van der Sluis
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement