Volledig scherm
De trailerhelling aan de Tweede Binnenhaven in Vlissingen is intussen afgesloten. Tot twee maanden terug konden inwoners en toeristen met hun bootje makkelijk het water in bij de openbare helling. © Claudia Sondervan

Oppositie legt zich nog niet neer bij sluiting Vlissingse trailerhelling

VLISSINGEN - Zes oppositiepartijen leggen zich nog niet neer bij de sluiting van de openbare trailerhelling in de Tweede Binnenhaven van Vlissingen.

Op instigatie van B en W is de helling gesloten. De helling zou niet aan de eisen voldoen, zou een nieuwe commerciële helling oneigenlijk beconcurreren en de gemeente zou aansprakelijk zijn bij schade aan boten die van de helling gebruik maken.  POV, VVD, CDA,SGP, PvdA en CU vinden dat Vlissingen gastvrijer voor de watertoerist en eigen inwoners moet zijn en als maritieme stad een gebruiksvriendelijke trailerhelling in stand moet houden.

De commercieel geëxploiteerde trailerhelling van Bankert Yachting is niet vrij toegankelijk en niet altijd beschikbaar. Bovendien verkeert die helling volgens de oppositiepartijen in een mindere staat dan de gemeentelijke helling. Onder aanvoering van Pim Kraan (POV) roepen de zes fracties het college op de helling weer open te stellen. Ook dragen ze het college in een motie op te onderzoeken of elders in de haven een helling is te realiseren. B en W moeten de raad het onderzoeksresultaat voor het eind van het jaar presenteren. De motie komt donderdag tijdens de raadsvergadering in stemming.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement