Volledig scherm
Presentator Joris Linssen komt zaterdag 7 december naar Middelburg voor opnames van zijn programma Joris’ Kerstboom. © Bibliotheek Aan den IJssel

Opnames voor Joris’ kerstboom op Abdijplein Middelburg

MIDDELBURG - Televisiemaker Joris Linssen komt zaterdag 7 december voor zijn programma Joris’ Kerstboom naar Middelburg. De provincie laat voor de opnames van het KRO-NCRV-programma een zeven meter hoge kerstboom neerzetten op het Abdijplein en betaalt de nodige kerstballen.

De kerstboom van Joris Linssen dient als ontmoetingsplaats. Iedereen die een vriend, familielid of geliefde in het zonnetje wil zetten, kan dat doen bij de kerstboom. Op 11 stadspleinen, in circa 200 bibliotheken en in 31 Resto VanHarte-buurtrestaurants kun je iemand ‘in het licht zetten’ door een foto op te hangen in één van de Joris’ Kerstbomen.

Dit jaar staat Joris’ Kerstboom op pleinen in ’s-Hertogenbosch, Alkmaar, Arnhem, Culemborg, Dokkum, Leerdam, Leiden, Steenwijk, Tiel, Valkenburg en Middelburg. De opnames op het Abdijplein zijn van 15 tot 20 uur. 

Mensen die hun verhaal willen vertellen, kunnen een mailtje sturen naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl.  Vanaf 6 december biedt KRO-NCRV ook de mogelijkheid om online een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl.

Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op zondag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. De Zeeuwse verhalen zijn terug te zien in alle afleveringen.