Volledig scherm
Joris Linssen (midden) zaterdagmiddag op het Abdijplein in Middelburg. © Cornelleke Blok

Opnames Joris’ Kerstboom vanmiddag in Middelburg: wie zet jij in het licht?

MIDDELBURG - Televisiepresentator Joris Linssen is zaterdagmiddag op het Abdijplein in Middelburg voor de opnames van het programma Joris’ Kerstboom. Linssen nodigt iedereen uit om een vriend, familielid of geliefde ‘in het licht te zetten’ door een foto op te hangen in de kerstboom.

Op het plein vinden allerlei activiteiten plaats rondom de televisieopnames. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en Joris Linssen openen de middag om 14.30 uur. Vanaf 15.00 uur is er een goede doelen kerstmarkt, waar allerlei organisaties zichzelf presenteren. Cliniclowns, Terre des Hommes, maar ook het Pennywafelhuis Middelburg en de Zeeuwse Kledingbank zijn aanwezig.

Bezoekers kunnen luisteren naar kerstverhalen in de Leeuwenkooi op het Abdijplein, voorgelezen door onder meer gedeputeerde Jo-Annes de Bat, wethouder en locoburgemeester Carla Doorn van de gemeente Middelburg en Zeeuwse voorleeskampioen Emma Pattenier. De Bigband van de Zeeuwse Muziekschool en het Roosevelt College Choir treden op. Om 20.00 uur wordt de kerstboom in het licht gezet, en wordt er een groepsfoto gemaakt.

De opnames voor het televisieprogramma vinden niet alleen plaats in Middelburg. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom ook op pleinen in ’s-Hertogenbosch, Alkmaar, Arnhem, Culemborg, Dokkum, Leerdam, Leiden, Steenwijk, Tiel en Valkenburg. 

Volledig scherm
Joris’ Kerstboom in Middelburg zaterdagmiddag. © Cornelleke Blok
Volledig scherm
Joris’ Kerstboom in Middelburg zaterdagmiddag. © Cornelleke Blok