Volledig scherm
© Thinkstock

Oplossing voor ruimtegebrek van school en verenigingen Nieuw- en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De niet te stuiten groei van basisschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland vormt een probleem voor activiteitenvereniging De Springplank. Die moet het gebouwtje naast de school verlaten om ruimte te bieden aan De Lonneboot. In ruil daarvoor krijgt de vereniging een paar tijdelijke units waarvan ook de speeltuinvereniging van het dorp gebruik kan gaan maken.

De Lonneboot groeit zo hard door de nieuwbouwwijk Mortiere in Middelurg aan de andere kant van de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland. Veel kinderen gaan in het dorp naar school. En omdat in de wijk nog steeds huizen worden gebouwd, zal de groei van de school niet snel stoppen.

Om het ruimtegebrek van De Lonneboot op te lossen, wil de gemeente het gebouwtje ernaast aan de school geven. Maar dan moet De Springplank eruit. Die vereniging organiseert activiteiten voor ouderen en met name de twee grote biljarttafels vormen nu een probleem.

De gemeente heeft een oplossing gevonden in de vorm van een paar units waar tot de zomervakantie de Internationale Schakelklas gebruik van maakte voor lessen aan kinderen van asielzoekers. Zij krijgen na de vakantie les in een oud schoolgebouw in Middelburg. De units komen dus vrij en kunnen naar Nieuw- en Sint Joosland. Dan kan ook de speeltuinvereniging er gebruik van maken. Die heeft nu een klein oud gebouwtje en wil graag meer ruimte hebben voor onder meer opslag van spullen en activiteiten.

De gemeenteraad moet in september nog instemmen met deze oplossing.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement