Machinefabriek Vlissingen
Volledig scherm
PREMIUM
Machinefabriek Vlissingen © René Hoonhorst

Opknapbeurt Machinefabriek Vlissingen dichterbij

VLISSINGEN - Het lijkt er op dat Vlissingen een flink bedrag uittrekt om de Machinefabriek zodanig op te knappen dat het gebouw er de komende halve eeuw weer tegen kan. Behalve voor de veiligheid van de omgeving en passanten moet de opknapbeurt geïnteresseerde bedrijven over de streep trekken zich in het monumentale pand te vestigen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Slavernij, leed Molukkers, verkoop Joodse huizen: ‘Maak verleden bespreekbaar, anders is vrede niet haalbaar’
  PREMIUM

  Slavernij, leed Molukkers, verkoop Joodse huizen: ‘Maak verleden bespreek­baar, anders is vrede niet haalbaar’

  VLISSINGEN - Slavernij. Verkoop van Joodse huizen in de Tweede Wereldoorlog. De komst van de Molukkers naar Nederland zeventig jaar geleden. Ook wat lang voorbij lijkt, beïnvloedt het leven nu. Daarom is erover praten zo belangrijk, vindt Letty Demmers van de Stichting Wereldvredesvlam Vlissingen. ,,Maak het verleden bespreekbaar, anders is vrede niet haalbaar.”