Volledig scherm
CityTrail Middelburg door het huis van Ed de Pauw (links). © Dirk Jan Gjeltema

'Open huis' tijdens City Trail Middelburg

videoMIDDELBURG - Ed de Paauw (links, wit overhemd) hield letterlijk open huis in zijn woning aan de Mezenhof vrijdagavond tijdens de derde City Trail Middelburg. Met huisgenoten en vrienden ontving hij rond de 1700 deelnemers aan de loop door Middelburg met applaus en 'high-fives'. 

Ondanks het slechte weer haakten weinig mensen, die zich tevoren hadden ingeschreven, af. Voorzitter Michel Joosse was dan ook uitermate tevreden. Ook al, omdat een aantal enthousiastelingen liet weten een volgende keer ook graag de deuren van huis, tuin of winkel open te zetten voor hardlopers en wandelaars. Joosse: ,,Mensen blijven enthousiast; niet alleen de deelnemers ook de vrijwilligers. We maken er telkens een mooi feestje van."

De organisatie was vrijdag wel blij ze een dag eerder de City Trail voor Kids afgelastte. Honderden basisscholieren van groep 5 zouden een parkoers in en om het sportcentrum aan de Nassaulaan afleggen. Voor hen zouden ook obstakels worden gebouwd, waar ze op zouden moeten klimmen dan wel van afspringen. ,,Dat was, gegeven de voorspelde weersomstandigheden, te gevaarlijk geweest. Maar we hebben een draaiboek gereed en proberen waarschijnlijk volgend voorjaar al een speciaal evenement voor kinderen op poten te zetten", meldde woordvoerster Geralda Jansen.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement