Een kippenhok: dat is het corona-project van de familie Meijer. Zussen Hailey en Silver (L) zagen, Sebas Meijer is in de weer met de waterpas.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kippenhok: dat is het corona-project van de familie Meijer. Zussen Hailey en Silver (L) zagen, Sebas Meijer is in de weer met de waterpas. © Marcelle Davidse

Opeens drong het door: dit is géén vakantie. Wat nu?
In moeilijke tijden gebeuren ook mooie dingen

VLISSINGEN - Nel leent haar eigen boeken uit, want de bieb is gesloten. Jacky, Bas en de kinderen  timmeren samen een kippenhok en Rinie maakt zijn huis levensloopbestendig. Vijf Zeeuwen vertellen hoe ze hun dagen vullen, sinds corona hun dagelijkse routine overhoop gooide.

Pluk de dag, is het devies van Jacky Meijer uit ‘s-Heer Hendrikskinderen tegenwoordig. Tot drie weken terug had ze het altijd razend druk. Als gastouder ving ze vier dagen in de week kinderen op, de twee hockeyende puberdochters moesten gehaald en gebracht worden. ,,Tussendoor ging ik dan zelf sporten. Altijd tijd te kort, natuurlijk. Toen opeens zes van de zeven ouders geen opvang meer nodig hadden, de meiden niet meer naar hockey konden en de sportschool sloot, dacht ik: dát is lekker!”