Oranjezon
Volledig scherm
PREMIUM
Oranjezon © Jeffrey Kutterink

Op strand Oranjezon krijgt de natuur weer kansen

ORANJEZON - Het strand bij Oranjezon wordt het eerste groene strand van Zeeland. Over een week waait bij strandpaviljoen Aloha de groene wimpel als teken dat in de kuststrook tussen strandpaviljoen Zeecafé en De Zandput bij Vrouwenpolder natuur en natuurbeleving belangrijk zijn, aldus Paul Verhoeff van Het Zeeuwse Landschap.

 1. Wethouder Maas: ‘Twee sporen om groot hotel-resort bij Biggekerke tegen te houden’
  PREMIUM

  Wethouder Maas: ‘Twee sporen om groot ho­tel-re­sort bij Biggekerke tegen te houden’

  BIGGEKERKE - Op twee manieren proberen de Veerse wethouder Chris Maas (PvdA/GL) en zijn collega’s te voorkomen dat er bij Biggekerke een hotel-resort met 466 bedden komt. Zij kiezen voor een juridische weg en voor overleg met Dormio, het bedrijf dat op het Kaasboerterrein wil bouwen en exploiteren. Via dit overleg probeert Maas te bereiken dat daar een kleiner hotel-resort komt. Hoe klein? Daar wil hij geen antwoord op geven om het overleg niet te verstoren. ,,Het is een heel gevoelig en ingewikkeld dossier.”
 2. Druk met de hand je eigen kerstkaart in Karels historische druckerytje. ‘Dat is toch veel persoonlijker dan een appje’
  PREMIUM
  video

  Druk met de hand je eigen kerstkaart in Karels histori­sche druckery­tje. ‘Dat is toch veel persoonlij­ker dan een appje’

  SINT LAURENS - Lief hoor, die appjes die op 1 januari klokslag middernacht de wereld over vliegen om elkaar ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Maar kom op, dat kan toch veel persoonlijker, vindt Karel Gaarenstroom. Met een kaartje, handgeschreven, en nog mooier: zelf met de hand gedrukt. Op een van zijn ouderwetse drukpersen. En dat is nog gratis ook.