Sanne de Kuijper (links) en Sara van de Wijnckel zitten in groep Q7 van de Tweemaster-Kameleon. De meiden voelen zich thuis op de school.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne de Kuijper (links) en Sara van de Wijnckel zitten in groep Q7 van de Tweemaster-Kameleon. De meiden voelen zich thuis op de school. © Dirk-Jan Gjeltema

Op de Tweemaster-Kameleon kunnen hoogbegaafden uitblinken, maar ook ‘gewoon’ kind zijn

reportageOOST-SOUBURG - De 10-jarige Sara van de Wijnckel voelt zich eindelijk écht onderdeel van een klas. Ze hoeft niet meer als enige extra werkjes te doen, want sinds ze op de Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg zit, krijgt ze les met andere hoogbegaafde kinderen. ,,Mijn klasgenootjes hebben hetzelfde niveau als ik. Daardoor voel ik me niet meer alleen.”

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
    met video

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op in het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie a vier kilometer uit de kust.”