Volledig scherm
Hayley (11) houdt er wel ‘zeer handen’ aan over, maar blijft meer dan twee minuten op de rodeostier zitten tijdens de Zomerspelen van Bossenburgh. © Ruben Oreel

Op de rodeostier tijdens Zomerspelen Bossenburgh

VLISSINGEN - Hayley (11) blijft langer op de rodeostier zitten dan de vier jongetjes voor haar. Bij de start is zij - in elk geval voor even - de koningin van de Zomerspelen in de  Vlissingse wijk Bossenburgh.

Net als eerder in de binnenstad, het Middengebied en Paauwenburg werden donderdag Zomerspelen gehouden in Bossenburgh. Oost-Souburg (dinsdag 23 juli) en Westerzicht (donderdag 25 juli) zijn volgende week aan de beurt. Ook daar zijn tijdens Zomerspelen veel spelletjes te doen. Naast de rodeo kunnen kinderen onder meer spelen op de stormbaan, de klimvuurtoren en in een pannakooi. Ook kunnen ze meedoen aan strandspelletjes en bootcamp.

Indianenveld

De Zomerspelen van Bossenburgh vonden plaats op het schoolplein van Omnibus en het er naast liggende ‘indianenveld’. Teamleider Ted Nijssen van welzijnsstichting ROAT verwacht dat er een hoop kinderen op af komen. ,,We houden voor de vierde keer Zomerspelen. Op andere locaties zagen we duidelijk meer kinderen. Ook omdat er veel meer spelen te doen zijn dan voorgaande jaren.”

Dat (basisschool)kinderen graag meedoen aan de Zomerspelen kan Ted staven met eerdere ervaringen. ,,Ik hoorde van diverse ouders dat kinderen hen speciaal vroegen een week later op vakantie te gaan, omdat ze graag bij de spelen wilden zijn. Overigens zijn we de Zomerspelen vooral begonnen als leuk uitje voor kinderen die niet op vakantie gaan.”

Speelplein

Nijssen hoopt dat de spelen In Bossenburgh tot een opwaardering van het Indianenveld leidt. ,,Er gebeurt niet zoveel op dit veldje, terwijl het een prima speelplek is. We hopen samen met de Wijkraad een plannetje te maken om de aantrekkelijkheid van het veld op te krikken. We denken er aan een aantal struiken te snoeien, waardoor een nog opener speelplein ontstaat”, betoogt de teamleider.

Luciano (7) laat intussen merken dat niet voor alle deelnemers aan de Zomerspelen deelnemen belangrijker is dan winnen. Hij komt de (denkbeeldige) kroon van Hayley opeisen: ,,Meneer, ik heb het langste op de stier gezeten.” Hoe lang weet hij niet precies. ,,Maar langer dan de andere kinderen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement