Jolande Oosterling uit West-Souburg doet haar best tijdens de proef met paard Ymea en vrijwilliger Jan. Het levert Jolande een tweede plaats op tijdens de 25e Promotiedag Paardensport Gehandicapten in Nieuw- en Sint Joosland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolande Oosterling uit West-Souburg doet haar best tijdens de proef met paard Ymea en vrijwilliger Jan. Het levert Jolande een tweede plaats op tijdens de 25e Promotiedag Paardensport Gehandicapten in Nieuw- en Sint Joosland. © Johan van der Heijden

Op de 25e Promotiedag Paardensport Gehandicapten is iedereen een winnaar

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - ,,Hier hebben ze een heel jaar plezier van", zegt Joyce Delfos van de Promotiedag Paardensport Gehandicapten. ,,De ruiters leven er een half jaar naartoe en na afloop genieten ze er nog een half jaar van na.”

Het is zondag alweer de 25e keer dat de promotiedag wordt gehouden. ,,De eerste twaalf waren nog in de Zeelandhallen", vertelt coördinatrice Delfos. ,,Daarna zijn ze allemaal hier bij De Kroo gehouden. Het is het enige evenement in zuidwest-Nederland waarbij mensen met een beperking buiten hun eigen manege een wedstrijd kunnen rijden en zich kunnen meten met anderen."