Het herdenkingsbord met de vlaggen langs de Noordweg in Oostkapelle: Simon Janse, Rinus Bimmel, Bets de Visser en Bram de Visser (vlnr).
Volledig scherm
Het herdenkingsbord met de vlaggen langs de Noordweg in Oostkapelle: Simon Janse, Rinus Bimmel, Bets de Visser en Bram de Visser (vlnr). © Ruben Oreel

Oostkapelle staat stil bij vliegtuigongeluk 1942

OOSTKAPELLE - Twee piepjonge piloten lieten op 13 november 1942 het leven toen hun vliegtuig in een Oostkapels weiland achter boerderij Groot Middenhof neerstortte. Drie oudere dorpsbewoners blikken terug op die fatale dag 75 jaar geleden.

0 reacties

  1. Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

    Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

    SEROOSKERKE - Boter, suiker, water en azijn. Meer is niet nodig om Zeeuwse babbelaars te maken, zo vertelden Rinie Koole en Ria Luitwieler zaterdag tegens de bezoekers van hun kraam tijdens de Serooskerksedag. Ze maakten en verkochten volop, vooral de naturel babbelaar hoewel ze ook kaneel- en chocoladebabbelaars in de aanbieding hadden. Meer soorten maken ze niet. Zo vertelde Ria Luitwieler, met een duidelijk bedenkelijk gezicht, dat er op Zuid-Beveland ook iemand is dat van alles in haar babbelaars stopt, ‘van sambal tot zeekraal’. ,,Maar dat doen wij niet hoor, wij blijven bij deze drie soorten.”