Volledig scherm
De dorpskerk in Oostkapelle. © Lex de Meester

Oostkapelle laat zich zien

OOSTKAPELLE - De Genootschappendans, landgoedwandelingen en een juttersknutselkraam zijn naast rondleidingen door Huis Overduin en clown Tom onderdelen van de Oostkapelse dag nieuwe stijl op zaterdag.

''Groter en breder opgezet”, vat Martha Wedts de Swart van de kersverse stichting Tuys samen. Een stichting die, zoals ze het omschrijft, ‘de eigenheid van Oostkapelle zichtbaar wil maken, uitdragen en borgen’. ''De cultuurhistorie en het karakteristieke van het dorp benadrukken en verbreden. door bijvoorbeeld bewoners en verenigingen samen te brengen.”

De Oostkapelse Dag wordt dit jaar georganiseerd door ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle samen met de nieuwe stichting. ''Het is geen braderie of folkloristische dag”, benadrukt Martha. ''We willen een beeld geven van wat er in Oostkapelle leeft. Wat beweegt en boeit de dorpsbewoners? Welke verenigingen zijn er en wat doen die?”

Speelde de Oostkapelse dag zich vorig jaar nog grotendeels af in en om de dorpskerk, dit jaar is het toneel fors vergroot. „Het voormalige Knotwilgterrein, waar ook Huis te Oostkapelle stond, molen d’Arke en buitenplaats Overduin doen nu ook mee. Er zijn buitenplaatsrondleidingen en de boerderijschuur van Overduin, waar Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland zit, is open.”
De meeste activiteiten beginnen om 10.00 uur, de vrijmarkt een uurtje eerder.