Volledig scherm
Het voormalige Rabobankkantoor, supermarkt en de domineeswoning aan de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg worden gesloopt. © Lex de Meester

Oost-Souburgse ergernis aan Oranjeplein wordt opgeruimd

OOST-SOUBURG - Een grote ergernis verdwijnt aan het Oranjeplein in Oost-Souburg: het voormalige Rabobankkantoor, supermarkt en de domineeswoning aan de Burgemeester Stemerdinglaan.

De sloop van de vervallen bebouwing vordert gestaag. "We kregen best veel protest uit de buurt over de leegstand", erkent directeur Jan de Graaf van WVO Zorg, die daar een nieuw zorgcentrum ter vervanging van het verouderde Zoute Viever wil bouwen. "We moeten zorgen dat het niet gaat stuiven, maar beter een leeg veld dan dat je risico op rotzooi hebt."

Het veld zal wel ettelijke jaren leeg blijven, verwacht De Graaf. WVO wil graag de grond waar nu nog de dislocatie van de Tweemaster/Kameleonschool op staat, bij de bouwkavel trekken. De gemeente overlegt met het schoolbestuur over nieuwbouw op een andere plaats, nu de brede schoolvorming voor Oost-Souburg-zuid is misgelopen. De Graaf heeft daar wel vertrouwen in. "Anders blijft de gemeente, als eigenaar van gebouw en grond, met een rare hoek bouwgrond achter de bebouwing aan het Oranjeplein zitten."