Extreme drukte in het dorp komt in Vrouwenpolder weinig voor en leidt zelden tot problemen, stelt dorpsraadvoorzitter Paul Corbijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Extreme drukte in het dorp komt in Vrouwenpolder weinig voor en leidt zelden tot problemen, stelt dorpsraadvoorzitter Paul Corbijn. © Dirk Jan Gjeltema

Ook Vrouwenpolder wil geen betaald parkeren in straten van het dorp; ‘meeste bezoekers blijven niet lang’

VROUWENPOLDER - Ook Vrouwenpolder zit niet te wachten op invoering van betaald parkeren in het dorp. Er zijn maar dik honderd officiële parkeerplaatsen en bezoekers blijven meestal niet lang.

 1. Man met 3000 euro aan gestolen postzegels krijgt van rechtbank Middelburg nog een laatste kans

  Man met 3000 euro aan gestolen postzegels krijgt van rechtbank Middelburg nog een laatste kans

  MIDDELBURG - De 34-jarige R. P. uit Dordrecht is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot zijn laatste kans: een voorwaardelijke ISD-maatregel. Wel moet P. alsnog twee weken cel uitzitten van een eerder vonnis. Mocht P. binnen de proeftijd van twee jaar in de fout gaan, dan verdwijnt hij linea recta naar een instelling voor veelplegers en kan hij twee jaar lang aan zichzelf gaan werken.
 2. Veere wil illegale verhuur van woningen aanpakken

  Veere wil illegale verhuur van woningen aanpakken

  DOMBURG - De verhuurders van illegale vakantiewoningen lopen vanaf volgend jaar meer risico. Het dagelijks bestuur van de gemeente Veere wil namelijk de pakkans flink vergroten door meer controles uit te voeren. Het wil volgend jaar het team dat zich bezighoudt met die en andere controles verdubbelen, aldus wethouder Chris Maas (PvdA/GL). ,,We willen er vier mensen bij voor handhaving. Twee opsporingsambtenaren, één jurist en één administratief medewerker. Op die manier hebben we meer capaciteit op straat om daadwerkelijk te controleren en meer hier in huis om het juridisch en administratief goed uit te werken.”
 3. Zeelieden mogen eindelijk een avondje van boord: ‘In het zeemanshuis kunnen we weer even het leven voelen, zoals thuis’
  PREMIUM
  Reportage

  Zeelieden mogen eindelijk een avondje van boord: ‘In het zeemans­huis kunnen we weer even het leven voelen, zoals thuis’

  VLISSINGEN - Zeelieden kunnen in coronatijd geen kant op. Ze zitten maandenlang vast aan boord van schepen, ver van hun families. Als ze tóch even aan wal mogen, is Mission to Seafarers in Vlissingen een lichtpuntje: zeevarenden kunnen er biljarten, lachen en een biertje drinken. Maar juist nu het zeemanshuis onmisbaar is, dreigt het te verdwijnen. Een reportage kort voor de gedeeltelijke lockdown.