Volledig scherm
Wethouder Jaap Melse van Veere. © Lex de Meester

Ook stichting moet wachten op uitslag onderzoek integriteit Melse

DOMBURG - Na juridisch adviseur Bram van Leeuwen heeft ook het bestuur van Stichting Leefbaarheid Kom Domburg vragen gesteld over het integriteitsonderzoek naar wethouder Jaap Melse van Veere.

Het stichtingsbestuur beschuldigde de wethouder tijdens de laatste raadsvergadering van belangenverstrengeling. Op haar vragen of de wethouder het vertrouwen van burgers en mede-gemeentebestuurders heeft geschaad, dacht de stichting vorige week antwoord te krijgen. Maar tot dinsdag vernam het bestuur alleen uit de krant dat een extern adviesbureau een integriteitsonderzoek is gestart.

Suggesties

Burgemeester Rob van der Zwaag liet het bestuur dinsdag weten dat hij tot het bureau het onderzoek presenteert 'niet in kan gaan op vragen en suggesties'. Hij meldt dat B en W op 6 maart hebben 'besloten het lopende onderzoek bestuurlijke integriteit te verbreden'. 

Vervolgens heeft hij, als burgemeester de verantwoordelijk bestuurder, vrijdag 9 maart het onderzoeksbureau opdracht gegeven 'specifiek de bestuurlijke integriteit van wethouder Melse te onderzoeken'. Met de aanmaning de 'grootst mogelijke spoed' te betrachten is het bureau daar maandag 12 maart mee gestart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement