Volledig scherm
In het verleden werd vaker geklaagd dat op het Vlissingse strand geen strandwacht te zien was als het buiten het seizoen mooi weer was. © Oreel Ruben

Onvrede over ontbreken Vlissingse strandbewaking tijdens drukke paasdagen

VLISSINGEN - Een ‘bezorgde badgast’ verbaasde zich er over dat er geen strandwachten waren op het Vlissingse Badstrand tijdens de mooie paasdagen. De Stichting Strandexploitatie Veere bewaakt het Vlissingse strand, net als dat van Veere, echter pas  vanaf woensdag 1 mei is onlangs contractueel vastgelegd.

Brabander Juan Defesche woont de helft van het jaar in Vlissingen. Toen hij zaterdag, ‘een prachtige zomerse dag’, zag dat de strandbewakingspost niet was bemand, verraste hem - ‘en met mij velen’ - dat. Maar toen omstreeks kwart voor drie een schip zo dicht langs de kust voer dat handdoeken, zwemspullen en persoonlijke bescheiden in de golven belandden, wilde hij toch aan de bel trekken. ,,In voorgaande jaren was de strandbewaking ook buiten het vakantieseizoen al paraat. Bij mooi weer moet het strand veilig blijven.”

Een woordvoerster van de gemeente wijst er op dat de strandbewakers vanaf 1 mei actief zijn. ,,Op diverse landelijke radiozenders waren dit weekeinde waarschuwingen te horen dat badgasten zelf extra goed moesten uitkijken op de stranden, omdat de stranden nog niet bewaakt zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement