Volledig scherm
PREMIUM
Havenmeester Paul de Bruijn houdt de werkzaamheden in de haven van Veere in de gaten. © Dirk Jan Gjeltema

Ontberingen in de stadshaven van Veere

VEERE - Hufterproof was de Veerse binnenhaven al door het plaatsen van camera's. Nu nog toekomstbestendig. Daar wordt de komende maanden keihard aan gewerkt. De grote opknapbeurt gaat de laatste fase in.

Er worden voegen gekapt in kademuren, steigerdekken vervangen en leidingen verplaatst. De in dit seizoen meestal stille binnenhaven van Veere is nu één en al bedrijvigheid. ‘Een enorme klus’ noemt havenmeester Paul de Bruijn de grote opknapbeurt van de rustieke haven. Die was keihard nodig  bleek na een inspectie in in 2017. Zo waren vloedpalen zwaar aangevreten door zwam en houtrot en metselwerk van de kademuren was gescheurd en ontzet.  

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”