Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Onrust over vermeende kinderlokker Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - 'Mijn neefje is vorige week zondag bij de Jumbo in Oost-Souburg ontsnapt aan een kinderlokker, het scheelde niet veel of hij werd meegenomen in een wit busje met geblindeerde ramen en een Roemeens kenteken'. Een bericht op Facebook zorgde dit weekeinde voor veel onrust in en om Oost-Souburg.

Politiewoordvoerster Esther Boot: ,,Wij kregen vorig week een melding van een moeder dat haar 11-jarige zoon bij de winkel werd aangesproken door een onbekende man in een vreemde taal. De jongen, die net zijn fiets van het slot haalde, voelde zich bedreigd en riep om hulp." 

"Een voorbijganger op een scooter stapte af en liep op de jongen en de man af", vervolgt Boot. "Volgens de onbekende man was er niets aan de hand en wachtte hij op vervoer. Even later kwam er een busje aanrijden en daar stapte hij in. De getuige heeft de jongen vervolgens naar huis gebracht.''

'Ziek gewoon'

Naar aanleiding van de stroom reacties op Facebook heeft de politie opnieuw contact gehad met de moeder, haar zoon en de getuige. ,,Die heeft ons zondag  opnieuw verteld dat hij niet de indruk had dat het om een kinderlokker ging. Maar wij willen dit niet te licht opnemen en duiken er vandaag verder in. We kunnen niet zeggen dat er niets is gebeurd, maar ook niet dat dit een poging tot ontvoering was.''

De reacties lopen uiteen van 'ziek gewoon, we moeten bewapend gaan', en 'heb jij die jongen uit handen van ontvoerders gered' tot  'we moeten verhaal halen op...'  en dan volgt een adres. Woordvoerder Boot roept op niet te voorbarig te zijn met conclusies. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement