Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

Onderzoek naar vermeende kinderlokker Oost-Souburg levert niets op

OOST-SOUBURG - De politie sluit het onderzoek naar een vermeende kinderlokker in Oost-Souburg op dit moment af. Een Facebookbericht over een bijna-ontvoering van een jongetje in het dorp, leidde afgelopen weekeinde tot onrust.

 'Mijn neefje is vorige week zondag bij de Jumbo in Oost-Souburg ontsnapt aan een kinderlokker, het scheelde niet veel of hij werd meegenomen in een wit busje met geblindeerde ramen en een Roemeens kenteken', luidde de tekst. Dit bericht riep veel reacties op.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn er vooralsnog 'geen concrete aanwijzingen dat er een strafbaar feit is gepleegd'. De 11-jarige jongen werd die zondagmiddag aangesproken door een onbekende man in een vreemde taal. De jongen, die net zijn fiets van het slot haalde, voelde zich bedreigd en riep om hulp. Een voorbijganger op een scooter stapte af en ontfermde zich over het jochie. Die getuige verklaarde tegenover de politie dat hij niet de indruk had dat het om een kinderlokker ging. Het bericht van de tante van het jongetje is inmiddels van Facebook afgehaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement