Volledig scherm
© Izaäk Verkeste

Onderscheiding voor brandweerman Marcel Voerman

MIDDELBURG - Marcel Voerman uit Arnemuiden is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in Orde van Oranje Nassau en kreeg het bijbehorende lintje opgespeld door burgemeester Harald Bergmann van Middelburg.

Dat gebeurde in de Brandweerkazerne aan de Stromenweg in Middelburg tijdens de jaarlijkse Korpsavond van de brandweer. Voerman (55) is sinds augustus 1996 lid van de vrijwillige brandweer van Middelburg. Ook in zijn dagelijks werk is hij brandweerman, bij DOW Benelux. Behalve voor de brandveiligheid in Arnemuiden zet Voerman zich in voor Hart Veilig Wonen: met sms-berichten worden vrijwilligers gealarmeerd om reanimaties te verrichten. Bovendien is hij vrijwilliger bij de Arnemuidse Stichting Teius, hulp in Roemenië.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.