Adviseurs Ko van Garderen (De Kanovijver) en Gilles Straijer (sauna) met Peter en Dennis Bootsgezel (vlnr) op een steiger bij De Kanovijver, het bedrijf van de Bootsgezellen, in het Nollebos.
Volledig scherm
PREMIUM
Adviseurs Ko van Garderen (De Kanovijver) en Gilles Straijer (sauna) met Peter en Dennis Bootsgezel (vlnr) op een steiger bij De Kanovijver, het bedrijf van de Bootsgezellen, in het Nollebos. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Ondernemers: nieuwe gebouwen vernielen Nollebos niet, maar komen beleving ten goede

VLISSINGEN - Ze worden vaak weggezet als dé grote bedreigers van het Vlissingse Nollebos. Maar de families Bootsgezel en Van de Moosdijk-Hardenberg willen hun bedrijven Kanovijver en sauna slechts aanpassen aan de eisen des tijds, benadrukken ze.

 1. Eva kijkt vanuit haar schattige maar krakkemikkige Briëthuisje uit naar de dag van de sloop
  PREMIUM

  Eva kijkt vanuit haar schattige maar krakkemik­ki­ge Briëthuis­je uit naar de dag van de sloop

  MIDDELBURG - Ze moet koken met de achterdeur open. Haar slaapkamerraam kan niet meer dicht, de voordeur soms juist niet meer open. Nieuwe verf bladdert meteen. Een spijker in de muur slaan mag niet. En ze betaalt zich blauw aan stookkosten. Ja, Eva Hordijk vindt de Briëtwoningen van buiten ook prachtig. ,,Maar vanuit mijn krakkemikkige huisje kijk ik uit naar de dag van de sloop.”
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak