Dani Ploeger aan de 'Work Table VI’ van Gregory Green op de expositie Bommen en Granaten, vanaf zaterdag te zien in het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dani Ploeger aan de 'Work Table VI’ van Gregory Green op de expositie Bommen en Granaten, vanaf zaterdag te zien in het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen. © Lex De Meester

Onderhuidse dreiging en stil geweld in het MuZEEum in Vlissingen

VLISSINGEN - De expositie 'Bommen en Granaten’ die per vandaag te zien is in het Zeeuws Maritiem MuZEEum is de eerste manifestatie van de herdenking van de Slag om de Schelde in Vlissingen. Het is ook een kennismaking met een andere aanpak die het museum gaat beoefenen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.