Motorcrosser Kevin Spruijt in actie.
Volledig scherm
Motorcrosser Kevin Spruijt in actie. © Ruben Oreel

Ondanks coronacrisis toch wat motorcross op Hemelvaart in Ritthem

Donderdag is het Hemelvaartsdag. Normaal gesproken ronken op die dag de motoren op het terrein van MSV De Uitlaat in Ritthem. Dit keer stond de DMX Zuid op het programma, een wedstrijd in een competitie met deelnemers uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Normaal zouden er zo’n 140 motorrijders meedoen aan de race, nu staat er door de coronacrisis niemand aan de start. 

,,De wedstrijd op Hemelvaartsdag is al zo lang als de vereniging bestaat de grote wedstrijd van het jaar”, zegt Thijs Lampio, voorzitter van MSV De Uitlaat. ,,Het is echt een traditie. ’s Morgens om 10.00 uur zouden de rijders beginnen met trainen en tot ongeveer 18.00 uur zouden we doorgaan met wedstrijden in diverse klassen. Erg zonde dat dat niet door kan gaan. Als organisatie keken we er erg naar uit en er komen altijd veel toeschouwers. Ook onze eigen competitie gaat dit jaar niet door.”

De afgelopen twee maanden was het terrein gesloten. Sinds vorige week mogen rijders op reservering weer trainen. ,,De aanmeldingen stroomden binnen”, vertelt Lampio. ,,De rijders waren erg enthousiast. Hoewel het erg onzeker is wat er allemaal door kan gaan, willen ze graag trainen. Op Hemelvaart openen we ons circuit nu voor rijders die willen trainen. Normaal is dat vier uur, donderdag doen we dat acht uur.” 

Of de competitie van de DMX Zuid later in het jaar nog door zal gaan, is nog niet zeker. ,,Er zouden nog meer dan tien wedstrijden gereden moeten worden. De gesprekken zijn nog gaande. We hopen nog de strandcross in Vlissingen en het Zeeuws kampioenschap te mogen organiseren. Die staan vanaf september gepland, dus daar richten wij ons nu op. Als dat ook niet doorgaat, zou dat helemaal een teleurstelling zijn.”