Volledig scherm
Enkele tientallen strandhuisjes bij Veere werden opengebroken. © Wijkagenten Veere

Onbekenden breken strandhuisjes open bij Dishoek

DISHOEK - Op het strand bij Dishoek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tientallen strandhuisjes opengebroken. Het lijkt erop dat de inbrekers weinig tot niets uit de strandhuisjes hebben gestolen.

Volgens verhuurder Lilian Jobse zijn er doorgaans maar weinig waardevolle spullen te vinden in de strandhuisjes.  "Meestal ligt er een handdoek, een zak chips of wat bier in de huisjes."

De eigenaren van de strandhuisjes gaan ervan uit dat het om vandalisme van hangjeugd gaat. Mogelijk waren de daders op zoek naar alcoholische dranken. 

Een aantal strandhuisjes is beschadigd geraakt. Diverse sloten moesten vervangen worden. Jobse zegt desondanks dat de schade minimaal is. "Vorig jaar zijn er allerlei huisjes afgebrand." Dat ging met veel meer financiële schade gepaard.

De politie vraagt mensen die getroffen zijn door de inbraken aangifte te doen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.