Volledig scherm
© Lex de Meester

OM: ‘Vrouw verzon aangifte ernstig zedenmisdrijf Middelburg’

MIDDELBURG - De aangifte van een zedenmisdrijf die dinsdag zorgde voor flink wat opschudding in Middelburg, klopt niet. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist naar buiten gebracht. Er is geen sprake geweest van een zedenmisdrijf in Middelburg, benadrukt Elke Kool van het OM.

Eerder deze week werd door de politie bericht naar buiten gebracht van een onderzoek naar een ernstig zedenmisdrijf in Middelburg. Er werd onder meer een oproep tot getuigen en de vraag om camerabeelden gedaan. 

Aanleiding was een aangifte van een vrouw. Zij zou zondagmiddag 6 januari in het centrum van Middelburg slachtoffer zijn geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De berichten leidden tot veel onrust. Dat is achteraf dus onterecht gebleken. Vandaag is duidelijk geworden dat deze aangifte niet klopt. Er wordt onderzocht wat de beweegredenen van de vrouw geweest zijn.

Het OM komt nu met deze verklaring naar buiten om de onrust die het aanvankelijke bericht in de stad veroorzaakte, te proberen weg te nemen. Of de vrouw voor deze kwestie op enige manier ter verantwoording geroepen zal worden, kan het OM nog niet zeggen. Dan moet eerst het onderzoek naar haar motieven afgerond zijn.

In kader van de privacy worden verder geen mededelingen gedaan door politie en OM.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement