Volledig scherm
Harry de Feijter, Ko van der Wende, Peter Cijsouw en Wilma Donkersloot. Allemaal vrijwilligers van de Stichting Ambulancewerk die helpen bij het organiseren van Oe Tooier Oe Mooier © Emile Calon

Oe Tooier, Oe Mooier; bijna negen mille opgehaald

WESTKAPELLE - De voetballers van het eerste team van de Noormannen ontbeten zaterdagochtend samen in Kasteel van Batavia in Westkapelle.

Ze deden dat om de teamspirit te versterken maar ook geld te doneren aan 'Oe Tooier Oe Mooier'. Want ze moesten wel betalen voor de croissants, de koffie, de jus de orange en de eieren met spek. Maar dat hebben ze er graag voor over aldus keeper Niels van Alphen en rechtsback Jacco Cijsouw. ,,Want het is voor het goede doel. Vorig jaar hebben we ook als team hier ontbeten."

Een keer per jaar komt een groot deel van Westkapelle in actie voor het goede doel. Dan verandert Kasteel van Batavia tot een heus actiecentrum en vinden daar allerlei activiteiten plaats waarmee geld wordt opgehaald, van een bingo tot en met cocktails maken. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Ambulancewens en Serious Request Koudekerke. Jordy Conté en Jeroen Huibregtse draaiden zaterdag vanaf zes uur plaatjes en gingen door tot 02.00 uur. Is niet zo'n probleem hoor, verzekerde de laatste. "Ik vind het leuk om te doen en we wisselen elkaar wel af."

Jaqueline Joosse en Saskia Dronkers stonden zaterdagochtend met z'n tweeen smouters te bakken, een plaatselijke lekkernij. Vorig jaar verkochten ze er zo'n vijfhonderd. En dit jaar hoopten ze weer zo'n aantal te kunnen verkopen. En natuurlijk ook zoveel mogelijk wafels. "Die worden door anderen gebakken", vertelt Jaqueline als er weer een hele stapel wordt aangevoerd.

Peter Cijsouw, vrijwilliger bij de Stichting Ambulancewerk, is heel blij dat er dit jaar voor zijn organisatie en voor Serious Request is gekozen om te ondersteunen. In totaal is er 8703,05 euro opgehaald. Hij geeft aan dat dat alleen mogelijk is door de sociale verbondenheid in Westkapelle. ,,Want het is toch heel bijzonder dat zoveel geld in een dag bij elkaar wordt gehaald met wat sociale activiteiten en wat jolijt."