Volledig scherm
Tom Lievense PvdA / GroenLinks © Gemeente Veere

Nu nog geen Veerse minibosjes

DOMBURG – Een pleidooi voor de aanleg van minibosjes op het grondgebied van de gemeente Veere, leidt nog niet tot een direct resultaat. 

Raadslid Tom Lievense (PvdA/GL) wees tijdens de commissievergadering erop dat IVN Natuureducatie voor 2021 honderd zogenoemde Tiny Forests wil planten. Dat zijn dichtbegroeide, inheemse bosjes ter grootte van maximaal een tennisbaan. Medio maart 2019 is het voor gemeenten weer mogelijk zich aan te melden. Een bos is volgens die organisatie niet alleen een belangrijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het ‘buitenlokaal’ over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar. Meer natuur zorgt voor een gezondere leefomgeving, een natuurlijke leeromgeving voor kinderen en een rustpunt voor buurtbewoners. 

Wethouder Arie Schot liet weten sympathie te hebben voor plannen voor zulke bosjes maar er is momenteel geen geld gereserveerd voor de aanleg daarvan. Volgens hem kan dat wel voor volgend jaar. Ook dan kan de gemeente een aanvraag indienen om mee te mogen doen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement