Volledig scherm
© Thinkstock

Nog geen verbod op sportwedstrijden op kunstgrasvelden Walcheren

MIDDELBURG - Op Walcheren worden voorlopig geen wedstrijden verboden op kunstgrasvelden die zijn bestrooid met rubberen korrels.

Volgens de drie gemeenten is daar nu nog geen reden toe. Zij wachten verder onderzoek af naar de mogelijk schadelijke gevolgen van de korrels. Deze week ontstond onrust na berichten dat kinderen die op velden met zulke korrels sporten, vaker leukemie zouden krijgen. Nader onderzoek volgt in opdracht van de Europese Commissie.

Op Walcheren liggen zes kunstgrasvelden waar rubberen korrels worden gebruikt. Dat gebeurt bij de voetbalclubs FC Dauwendaele, VV Arnemuiden, VCK in Koudekerke. In Vlissingen gaat het om twee velden op Sportpark Irislaan in Vlissingen, waarop wordt gesport door de voetbalclubs VC Vlissingen, GPC, Zeeland Sport en JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland). Ook op één kunstgrasveld van RCS op Sportpark Oost-Souburg liggen de rubberen korrels.

De Vlissingse clubs VC Vlissingen, GPC, Zeeland Sport en JVOZ hebben zelf besloten dit weekeinde geen enkele wedstrijd te spelen op kunstgras. Na flink gepuzzel is het gelukt om de wedstrijden zo te verdelen dat die allemaal op echt gras gespeeld kunnen worden. JVOZ heeft uit voorzorg ook al besloten de keepers nu te laten trainen op echt gras en niet op kunstgras.