Volledig scherm
Emté-supermarkt Serooskerke © Emile Calon

Nog geen akkoord over supermarkt Serooskerke

SEROOSKERKE (W) - Supermarkteigenaar André van der Hoofd en de COOP hebben nog geen overeenstemming bereikt over de toekomst van de Emté in Serooskerke.

De partijen willen niet vertellen waarom het overleg langer duurt dan de geplande twee weken. Twee weken geleden troffen ze elkaar in de rechtbank omdat de supermarktketen vindt dat die winkel een COOP moet worden. Maar Van der Hoofd wil dat niet. Hij wil verder gaan als een Plus, omdat dat volgens hem de beste formule is voor Serooskerke en omgeving. Hij vreest dat hij flink omzetverlies lijdt als hij noodgedwongen verder moet als COOP. Verder gaan als Emté kan niet omdat het moederbedrijf de supermarkten en ook de bedrijven van de franchisenemers heeft overgedaan aan COOP en Jumbo.

Tijdens de rechtszaak stelde de kantonrechter voor om alsnog te proberen via overleg tot een oplossing te komen. Daarop liet de raadsman van de COOP weten dat het mogelijk moest zijn om binnen veertien dagen tot een voorlopig akkoord te komen. Lukt het niet om over één week tot overeenstemming te komen over de toekomst van het Serooskerkse bedrijf, dan beslist de rechter of Van der Hoofd wel of niet zelf mag beslissen wat daar komt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement