Volledig scherm
PREMIUM
Esther Scheldwacht en Kees Hulst in Laatste paar dagen. © MARTIJN BEEKMAN

Nog even onder de levenden in Ritthem

Onverwachte ontmoetingen met onverwachte intensiteit, ze bestaan, hoe zeldzaam dan ook. En ze treffen ons. Alsof we er zelf altijd al van hadden gedroomd. Ze treffen ook de hoofdpersonen in de toneelvoorstelling Laatste paar dagen. 

Weduwnaar Rein Tas overkomt het, op de slechtst denkbare plek, de intensive care afdeling van een ziekenhuis. Het blijkt al snel dat hij niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Verpleegster Engeltje Donderdag overkomt het ook, als zij aan zijn bed staat. Beroepsmatige beleefdheid maakt al snel plaats voor een gevoel van verbondenheid. Zij vertelt veel meer over zichzelf dan gebruikelijk. Alsof er eindelijk iemand is, die écht naar haar luistert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.