Volledig scherm
De Kapelse Risk-liefhebbers Jeroen van Hoorn, Jan-Kees Gijzel, Jaco Moelker en Peter van Hoorn (vlnr) organiseren een pre-event in Vlissingen voor het NK Risk. © Johan van der Heijden

NK Risk houdt voorronde in Vlissingen

VLISSINGEN - Het Nederlands Kampioenschap Risk krijgt een voorronde in Vlissingen. Tijdens dit pre-event, op 14 december, zijn wildcards te verdienen voor de kwartfinales op het NK. Dat NK wordt op 18 januari gehouden in Rotterdam.

Op 14 december gaan de deuren van het Arsenaal open voor alle Risk-liefhebbers. Die kunnen daar tijdens het pre-event voor het NK nog even oefenen voor dat NK, gewoon een potje meedoen voor de gezelligheid óf proberen een wildcard te verdienen voor de kwartfinale van het NK Risk. 

Quote

Risk-liefheb­bers kunnen in Vlissingen proberen een wildcard te verdienen voor de kwartfina­le van het NK Risk.

Dat NK wordt op 18 januari voor de zesde keer gehouden. Plaats van handeling is de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Aan het NK kunnen 700 deelnemers meedoen uit het hele land. De organisatoren van het NK hopen met dat aantal in het Guinness Book of Records te komen. Met het grootst aantal mensen dat tegelijkertijd Risk speelt op één locatie. Overigens wordt er ook gewerkt aan een EK Risk.

Tijdens het pre-event in Vlissingen wordt één pot Risk gespeeld. Daarna is iedereen vrij om nog een potje te spelen. De 'Riskmiddag' begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Inschrijven kan (gratis) via www.nkrisk.nl.

Kampioen

De organisatie van het Vlissingse Pre-event is in handen van een Kapelse club Risk-liefhebbers. Jeroen van Hoorn, Jan-Kees Gijzel, Peter van Hoorn en Jaco Moelker doen al jaren mee aan het NK, en niet onverdienstelijk. Moelker behaalde in 2016 zelfs, na vier potjes en twaalf uur spelen, het nationaal kampioenschap Risk. Jan-Kees Gijzel strandde in de halve finale. Dat NK werd destijds gehouden in het Legermuseum in Delft.