Volledig scherm
© Maurits Sep

Nieuwland krijgt hulp Vlissingen bij aanpak overlast vrachtverkeer uit Vlissingen-Oost

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De inwoners van Nieuw- en Sint Joosland krijgen hulp uit onverwachte hoek bij het oplossen van verkeersoverlast door zwaar verkeer. De gemeente Vlissingen gaat Middelburg helpen, belooft wethouder John de Jonge (economie).

Volgens voorzitter Krina de Visser van de dorpsvereniging heeft Nieuw- en Sint Joosland al lange tijd veel last van met name vrachtwagens uit Vlissingen-Oost die door het dorp rijden. Het gaat met name om kiepwagens. Die zijn zo breed als de smalle wegen in het dorp. Dat zorgt regelmatig voor gevaar voor kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers en kinderen met ouders op weg naar school of huis. ,,We hebben dit anderhalf jaar geleden al aangekaart. Moeten er eerst doden vallen?''

Debat

De overlast werd woensdagavond aangekaart tijdens een politiek debat in de kerk waar behalve Middelburgse ook Vlissingse politici aan deelnamen. ,,Wellicht is het brongebied van die wagens Vlissingen-Oost. Ik ken het probleem niet. Maar misschien kunnen wij iets doen'', reageerde de Vlissingse wethouder De Jonge.

De dorpelingen hadden hun Middelburgse volksvertegenwoordigers uitdrukkelijk om toezeggingen gevraagd bij het aanpakken van de overlast. Daarop kwamen suggesties als handhaving, omleidingen voor verkeer dat niet in het dorp zelf hoeft te zijn en het zoeken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid te vergroten. Bovendien is overleg nodig met andere wegbeheerders, zoals waterschap, provincie en Rijk. Verder dan toezeggen dat ze hun uiterste best zullen doen gingen de partijen niet.

Volledig scherm
© Maurits Sep
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement