Volledig scherm
Richard Jacobs werd persoonlijk kampioen © Rianne Lous

Nieuwland 1 met 84 ringen overtuigend naar Eerste klas

KAPELLE - Het “circus” dat Ringrijden heet, reisde afgelopen zaterdag af naar Kapelle voor de tweede Klas wedstrijd. Promotie naar de eerste Klas en degradatie naar de derde klas stond hier op het spel. Na een mooie strijd waren het uiteindelijk Nieuwland 1 en Grijpskerke 2 die promoveerden. Gapinge 7 en Meliskerke 2 acteren volgend jaar in de derde klas.

Kapelle was vorig jaar nog gastheer van de ereklas en dit jaar dus gelijk de tweede klas er achteraan. Een mooie plaats met uitzicht op de toren van de hervormde kerk, althans in de loop van de ochtend kwam deze in het zicht. De start in Kapelle was fris en mistig dus geen eenvoudige omstandigheden voor een divers deelnemersveld. Divers door bijvoorbeeld de jeugdige leeftijd van Teun Dingemanse van de afdeling Grijpskerke en Lotte Provoost van de afdeling Domburg, die het op mochten nemen tegen de door de wol geverfde Ko Blaas van de afdeling Aagtekerke.

“De jonge garde” voerde de boventoon in Kapelle. Nieuwland 1, kampioen met een jong drietal. Kopman Richard Jacobs is net de dertig gepasseerd en is de meest ervaren man van dit kampioensdrietal. Hij maakte geen enkele fout en stak 30 van de 30 ringen en werd Persoonlijk Kampioen. Bart-Jan Volmer, twintiger stak 25 ringen en zijn zus Marlies, ook twintiger, stak 29 van de 30 ringen. Zij kwamen al vroeg in het groen en sloten de wedstrijd af in het groen met 84 van de 90 ringen.

Het andere drietal dat promoveerde bestond uit twee tieners en een Nestor. Nestor Pieter Dingemanse, die met 24 ringen een knappe prestatie leverde, had de gebroeders Joost en Teun Dingemanse bij zich. Joost en Teun allebei Zeeuws Kampioen ringlopen geweest en nu al 29 van de 30 ringen steken in de tweede Klas. Zij werden reservekampioen met het drietal (82 ringen) en daarnaast won Joost ook nog eens het Persoonlijk Reservekampioenschap, dit na kamp met Johan van de Broeke (Aagtekerke), Jos Wisse(Zoutelande), Marlies Volmer(Nieuwland) en Teun Dingemanse (Grijpskerke).

Volgende week gaan we voor de derde klas wedstrijd naar Oostkapelle.

Kijk voor meer informatie op www.ringrijden.nl.

Volledig scherm
Het team Nieuwland 1 ging er met de winst vandoor © Rianne Lous