Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Chris Dekker (links) zette samen met Jo Crucq (midden met rollator) de nieuwe windmolens officieel in beweging. Jan Crucq en Adri Roelse (rechts) exploiteren de groene stroom voor Windkracht 6. © Marcelle Davidse

Nieuwe windmolens bij Nieuw- en Sint Joosland leveren dubbel zoveel stroom

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De drie nieuwe windmolens van Windkracht 6 aan de Binnendijk onder Nieuw- en Sint Joosland leveren sinds woensdag officieel groene stroom.

De molens leveren jaarlijks ruim twee keer zo veel als de oude molens, die vorig jaar werden gesloopt. Grotere rotorbladen en vooral het gebruik van nieuwe technieken, waardoor meer dan de helft van de 'gevangen wind' wordt omgezet in elektriciteit, zorgen voor de veel grotere opbrengst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.