Volledig scherm
De Houtsnip. © Thinkstock

Nieuwe website behartigt belangen vogels voor behoud Vlissings Nollebos

VLISSINGEN - Vlissinger Bart Wassink slingerde deze week een nieuwe website de lucht in: het-nollebos.nl. Op die site is niet alleen het nieuws van beide actiegroepen, Behoud Nollebos en Red Nollebos-Westduinpark, te vinden, maar ook nieuws wat elders op het net en in andere media over het bos is te vinden.

Wassink verhuisde op 1 november 2015 naar Vlissingen. Als 'natuur- en vooral vogelliefhebber' heeft hij nog nooit zoveel bijzondere vogels gezien als in zijn achtertuin in Vlissingen.

Dicht bij de bewoonde wereld

Wassink woont op een steenworp afstand van het Nollebos en verheugde zich de afgelopen weken niet alleen in het spotten van vele koperwieken, maar zag ook al een houtsnip. "Die vloog tegen een raam van mijn huis. Een houtsnip zag ik nooit eerder zo dicht bij de bewoonde wereld. De vogel is ongetwijfeld afkomstig uit het Nollebos", stelt Wassink.

Slideshow

Voor langs de kustlijn trekkende vogels is het Nollebos 'een unieke plek om uit te rusten en te herstellen'. Wassink heeft de site ook opgezet om Vlissingers al het nieuws over het Nollebos te laten volgen. Bezoekers kunnen via de site ook hun eigen mening geven. Maar veel Vlissingers hebben zich al laten horen, getuige onder meer de ruim 8500 likes op Facebookpagina's van beide actiegroepen, betoogt Wassink. "De duizenden vogels, die er huizen, zijn niet in staat om een Facebookpagina te liken. Voor hen zijn website en slideshow met muziek gemaakt."