Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe opzet rommelroute in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Verkopers en klanten van de rommelroute in Oost-Souburg kunnen zaterdag uitslapen. De markt gaat pas om 14.00 uur open, maar gaat wel tot 22.00 uur door.

Organisator Mary-Jane Barri wilde het de vierde keer weer eens anders doen. ,,Er zijn veel bezoekers die 's morgens de weekeindboodschappen doen, zelf sporten of naar het voetbal of een andere sport gaan. Antiquairs en andere koopjesjagers struinen op zaterdag vaak meerdere markten af. Door de route tot  's avonds door te laten lopen, geven we die mensen ook allemaal de mogelijkheid te komen."

In haar streven er een echt dorpsfeest van te maken, loopt Barri tegen nogal wat regels aan. ,,Het belangrijkste blijft dat het een dorpsfeestje voor de Souburgers is, waar iedereen van meer of minder ver daarbuiten aan mee mag doen. Het draait om gezelligheid: in de straat, de wijk en het dorp." 

Met 239 deelnemers op opritten, in tuinen, in garages en op stoepen is er voor elk wat wils. Op meer dan vijftig plaatsen kunnen mensen wat eten en/of drinken en op vijftien plekken wordt muziek gemaakt of kunnen spelletjes worden gedaan. Alle deelnemende adressen staan op een plattegrond, die te vinden is op (en te downloaden van) de Facebookpagina van Rommelroute Oost-Souburg zaterdag 15 september 2018. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement