Festival Muziek Op Straat, de Friends Road Show uit Londen in Goes, 1973.  Foto Wim Riemens uit het Archief Jeugd & Muziek/Nieuwe Muziek Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Festival Muziek Op Straat, de Friends Road Show uit Londen in Goes, 1973. Foto Wim Riemens uit het Archief Jeugd & Muziek/Nieuwe Muziek Zeeland. © Christian Blaha

Nieuwe Muziek maakte Zeeland spraakmakend

Jeugd & Muziek Zeeland en Nieuwe Muziek Zeeland gaven de provincie na de watersnood kleur. Met vooruitstrevende muziek, theater, beeldende kunst en film. Tot 2005. Nu is de geschiedenis van de Zeeuwse avant-garde geschreven. Twee keer zelfs.

  1. Gemengde gevoelens bij terugkeer naar woningen na explosie in Vlissingen

    Gemengde gevoelens bij terugkeer naar woningen na explosie in Vlissingen

    VLISSINGEN - De eerste bewoners van appartementen in het complex aan de Hogeweg waar donderdagavond een 64-jarige man om het leven kwam na een explosie, zijn vandaag teruggekeerd naar huis. Dat meldt woningstichting l’Escaut. Ze werden sinds de brand opgevangen door familie, vrienden of in hotels. Volgens een bewoner van het pand, die anoniem wil blijven, zit lang niet iedereen te wachten op een terugkeer. ,,Er heerst angst voor wat er nog meer kan gebeuren. Veel mensen willen weg.”